Troligt är att det var i mötet mellan Lovelace och Babbage något nytt föddes-symboler för att beskriva en sekvens av instruktioner (algoritm).

Troligt är att Det var tack vare deras olika bakgrund, olika syften (Babbage för att skapa exakta tabeller till vetenskapen och Lovelace för att skapa ett språk som beskriver o kan ersätta det mekaniska) med att automatisera och förmågan att se bortanför det konkreta (entreprenörskap), som ny teknik föddes. Det handlar inte om kvinna eller man. Det handlar om att ett möte uppstod mellan människor som hade olika förutsättningar.

Därutöver fanns det annan teknikutveckling i slutet av 1800-talet där man på liknande sätt försökte effektivisera, automatisera och sänka kostnaderna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *